YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE TARİHİNDE İLK KEZ BİR MEDYA ORGANININ KAPISINA KİLİT VURULDU!

113

Düzce tarihinde bir ilk yaşandı ve bir medya kuruluşu yaptığı haberler yüzünden Belediye tarafından binası mühürlendi. Yaşanan olay ülke gündeminde de büyük ses getirdi. 

Düzce’de yer alan ve bölgesel önemli haberlere imza atan Oxijen Medya Grubu’nun bürolarının Düzce Belediyesi tarafından mühürlenmesi, basın özgürlüğü endişelerini alevlendirdi. Özellikle belediyeye yönelik usulsüzlük iddialarını gündeme getiren medyanın bu şekilde susturulmaya çalışılması tepkilere neden oldu.

Oxijen Medya Grubu’nun bünyesinde yer alan 3 gazete, 4 haber sitesi ve internet TV’nin Düzce Belediyesi tarafından çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendiği belirtildi.

Medya kuruluşunun yetkilileri, ruhsat sürecinin devam ettiğini ve bu gerekçenin bahane olarak kullanıldığını iddia etti.

Özellikle belediyenin usulsüz olduğunu iddia ettikleri ihale haberlerinigündeme getiren Oxijen Medya’ya yönelik bu kararın basın özgürlüğünü kısıtlama amacı taşıdığı yorumları yapıldı. 

Oxijen Medya Grup’un mühürlenmesi sonrasında gazeteyi çıkartma zorunluluklarından dolayı çalışmalarını Düzce Belediye meydanına gelerek sürdüren basın mensuplarına zabıta görevlileri tarafından yapılan müdahale de tepki topladı. 

 

Konu ile ilgili Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün nasıl bir açıklama yapacağı da merak ediliyor. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
canlı casino siteleri