YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

1000’E YAKIN MİMAR MÜHENDİS DÜZCE’Yİ TARIYOR!

264

Düzce’de meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları sahada görev yapan 1000’den fazla personel ile devam ediyor. 6 mahallede tespit yapan Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, yapıların hasar tespit çalışmalarına destek veriyor.

Düzce’de 23 Kasım sabah 04:08’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin ardından şehir genelinde hasar tespit çalışmaları 8. gününü tamamladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı personeller, özel idare ve Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin tam kapasite ile çalıştığı hasar tespit işlemlerinde, 1000’den fazla teknik personel görev yapıyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de 30 kişilik teknik ekiple, talep olsun ya da olmasın tüm yapıları inceleyerek hasar tespit çalışmalarına katkı sağlıyor.

30 GÜN İTİRAZ SÜRESİ VAR

Sahada yapılan çalışmalar ilgili açıklamada bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü, Mimar Kalender Aydın müdürlük olarak; 6 mahallede 30’a yakın teknik personel ile hasar tespit çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, yapılarına hasarsız veya az hasarlı tespiti yapılan vatandaşların endişe etmemeleri gerektiğini söyleyerek “12 Kasım düzce depremine benzer şiddetle hissettiğimiz bir depremle  sarsılan şehrimizde, binalarda meydana gelen çatlaklar, taşıyıcı sistemi etkilemediği sürece sorun oluşturmaz. Çalışmaları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordine ediyor. Sahada farklı illerden 1000’e yakın personel hasar tespit çalışmalarına destek veriyor. Binalardaki Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra sonuçlar, kaymakamlıklar ve muhtarlıklarda 30 gün süreyle askıya çıkacak, vatandaşlarımız bu süre içinde hasar tespitleri için kaymakamlarımıza veya AFAD il müdürlüğüne dilekçe ile itirazda bulunabilir” dedi.

DEPREM YÖNETMELİĞİ HARFİYEN UYGULANIYOR

Depremi daha önce iki kez tecrübe etmiş ve yıkıma uğramış bir şehir olan Düzce’de deprem farkındalığının çok yüksek olduğunu belirten İmar ve Şehircilik Müdürü, Mimar Kalender Aydın, son yaşanan depremde can kaybı ve yıkım olmamasında en büyük etkenin; 12kasım düzce depremi sonrası değişen deprem yönetmeliği dahil, ilgili yönetmeliklerin titizlikle uygulanması olduğunu belirterek,”Düzce deprem kuşağında olan bir şehir, sadece Düzce’de değil dışarıda da meydana gelecek olan depremlerin de ilimizi etkileyeceğinin bilincinde olarak, sahadaki arkadaşlarımızdan gelen verilere bakarak, önceki depremlerde olduğu gibi, bu depremden de gerekli dersleri çıkarıp, varsa eksiklerimizi görerek, hasarlarımızı en aza nasıl indiririz bunun için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
canlı casino siteleri